
Indyki weszły do naszych kuchni przebojem razem z innymi produktami przywiezionymi z Nowego Świata. No może nie od razu ale z czasem. Dziś polecane dla tych, którzy nie są pewni odpowiedniej hodowli kurczaków. Mają znacznie zdrowsze i smaczniejsze mięso od brojlerów. Mnie osobiście indyk jakoś nie zachwyca ale w "obowiązku z obowiązku" przyrządzam.
Sznycle ze szparagami
4 łyżki mąki pszennej
30 dkg zielonych szparagów
po 1/2 łyżeczki pieprzu i słodkiej papryki
2 łyżki masła
2 łyżki oleju lnianego
Szparagi ugotowac na chrupko. Mięso rozbic i posolic. Obtoczyc w mące wymieszanej z pieprzem i papryką. Zwinąc w każdy sznycel szparaga. Smażyc na oleju z masłem na złoty kolor z obu stron.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Witam. Przeczytam.