wtorek, 14 listopada 2017

Kwintesencja koncepcji kulinarnej "na winie"

Koncepcja kulinarna "na winie" nie ma nic wspólnego z ekscytującym Chablis czy zacną Rioją. To po prostu tworzenie przepisów z głowy i z tego co znajdziemy w lodówce...tego co nam się nawinie:) To też tworzy kuchnie lokalną, tylko, że domową:)
 

SAŁATKA Z SOBOTY

2 wędzone udka kurze
6 usmażonych na maśle pieczarek
2 ząbki-plasterki czosnku podduszone na maśle
1 łyżeczka musztardy francuskiej
3 szczypty przyprawy: zatar
1/2 puszki słodkiej kukurydzy
6 suszonych śliwek
sól, pieprz


SAŁATKA Z WTORKU

1 ugotowana ośmiornica pokrojona
pęczek natki drobno posiekany
1 duża czerwona papryka w kostkę
1 szklanka ugotowanej soczewicysos z : oliwa, ocet balsamiczny z nutą czerwonej pomarańczy, sól, pieprz, dwa ząbki czosnku

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Witam. Przeczytam.