Cynaderki z kaszą gryczaną są jedną z pięciu najbardziej kojarzonych ze stolicą potraw. Potrawa ta ma podobno korzenie w okresie zaboru rosyjskiego, na pewno połączenie podrobów z kaszą. Nawet jeśli zawdzięczamy to danie "zaborcom" to .. chwała im za to. Będzie to jedna z nielicznych rzeczy za które możemy być im wdzięczni.
Najsmaczniejsze cynaderki z kaszą gryczaną podają na Mokotowie w MISTRZU I MAŁGORZATCE. Lokal to prawdziwy wehikuł czasu. Wnętrze idealnie dopasowane do podróży w czasie - nic a nic nie zmienione...Aloes w doniczkach na parapetach. Bar i barowe krzesła. Telewizor z meczem. To miejsce, do którego mężczyzna powinien wchodzić pierwszy, a nie przepuszczać kobietę. Nie zmienia to postaci rzeczy, jeśli chcecie poznać kultową warszawska potrawę warto wybrać się na Czerniakowską 149.
Przepis na cynaderki można znaleźć TUTAJ.