Funkcjonuje bez przerwy od pół wieku a dokładnie od 57 lat. Bar Gocławski, dla jednych relikt epoki PRL. Dla innych kulinarna Mekka na Pradze Południe.
kuchnia warszawska na talerzu:
Jest a raczej są tutaj i doskonałe lokalne flaki jak i pyzy warszawskie w wersji mięsnej. Podsmażone warzywa ugotowane z delikatnymi flakami, doskonale doprawione tercetem: sól, pieprz i majeranek. Wszystko aksamitne w smaku i perfekcyjnie miękkie. Bryzol...och czy ktoś to jeszcze pamięta? Średnio wysmażony z dobrej jakości woła a do tego grubo krojona duszona cebula. Poezja smaku.
Bar jak to bar kat.II, czysty, sympatyczny ale barowy. Bardzo "staroświecki" czyli z "tamtej" epoki. I to jest jego ogromna zaleta. Gocławski jest nietuzinkowy i doskonale tam gotują. Warszawski całą gębą!
Bar jak to bar kat.II, czysty, sympatyczny ale barowy. Bardzo "staroświecki" czyli z "tamtej" epoki. I to jest jego ogromna zaleta. Gocławski jest nietuzinkowy i doskonale tam gotują. Warszawski całą gębą!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Witam. Przeczytam.