SAŁATKA WARSZAWSKA
15 dkg zółtego sera gouda
20 dkg mielonki wieprzowej
1 mała cebula
2 ząbki czosnku
sól, pieprz
pieprz kajeński
2 łyżki majonezu
kilka listków sałaty
kilka pasków konserwowej papryki
kilka gałązek natki
Posiekany czosnek rozcieramy z solą. Cebulę bardzo drobno siekamy. Ser i mielonkę kroimy. Łączymy składniki sałatki, doprawiamy. Cebulę i czosnek mieszamy z majonezem, przykrywamy i lekko schładzamy. Całość mieszamy. Dekorujemy sałatą i papryką w salaterce.
Wiecie... pyszna. Zupełnie inna niż wszystkie "modne" dziś sałatki. Warto zaskoczyć znajomych i zrobić taką sałatkę na najbliższą imprezę z przyjaciółmi lub rodziną.
UWAGA:
- Z SAŁATY SIĘ WYCOFAŁAM Z UWAGI NA JEJ BRAK W NATURZE PRZEZ TĄ OKROPNIE DŁUGĄ ZIMĘ W TYM ROKU.
- PAPRYKĘ SKROIŁAM DO WNĘTRZA SAŁATKI I DODAŁAM NATKĘ.
- MAJONEZ, KTÓRY ZASTOSOWAŁAM BYŁ DOMOWEJ ROBOTY NA OLEJU RZEPAKOWYM Z OLEJARNI I JAJKACH ZIELONONÓŻEK OD KASI Z KAMPINOSU.